Wereldtitel zorgt voor fanrecord

3

Op 29 maart gaan de Oranjedames voor 10000 fans spelen tegen Spanje. Een fanrecord. De wereldtitel heeft de populariteit van de nationale ploeg opnieuw aangewakkerd. 

Na de zilveren medailles in 2015 en 2016 braken de Oranjedames fanrecord na fanrecord. Het sportcentrum in Eindhoven, waar zo’n zesduizend supporters naar binnen kunnen, werd meermaals binnen enkele minuten uitverkocht.

De afgelopen twee jaar ging de wind, mede door het stoppen van populaire internationals als Nycke Groot en Yvette Broch, iets liggen. Nog steeds bezochten duizenden supporters de verschillende kwalificatie- en oefenduels van de Oranjedames, maar overbelaste servers bleven lang uit. Tot de wereldtitel in Japan.

Prachtige mijlpaal
Na goud in Kumamoto durfde het NHV, ook gezien de evenementenagenda in de arena in Rotterdam, het aan: spelen in Ahoy. Vaak werden er woorden over spelen in een extra grote accommodatie gerept, maar tot 2020 bleef het slechts een uitstekend idee.

Na de bekendmaking van de imposante speellocatie voor het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Spanje zetten supporters van Oranje zich schrap. Vorige week donderdag ging de kaartverkoop van start en binnen twee uur waren alle tienduizend kaarten over de toonbank gegaan. Een prachtige mijlpaal voor de nationale ploeg, het NHV en heel handballend Nederland.

WK-finale overgespeeld
De WK-finale van 2019 wordt volgende maand voor tienduizend fans overgespeeld. Het is gelukt. Ahoy in Rotterdam kleurt op zondag 29 maart oranje. Goud heeft weer voor stormachtige taferelen gezorgd.

Foto: Tina Kolthof

3 REACTIES

  1. De volgende keer ook eens denken aan die mensen en verenigingen die er ook waren toen het nog niet allemaal goud en zilver was! We hadden 80 kaartjes nodig voor de SHHT verenigingen die er bij andere wedstrijden met 100, 150 en 200 mensen wel bij waren. Nu . . . niet 1 kaartje ! Gevraagd om reacties maar daar wachten we nog steeds op. Hoe jammer en teleurstellend is dit!

    • Ja inderdaad erg jammer dat het binnen 15 min uitverkocht was we hebben helaas maar 4 kaartjes en willen met ons hele team gaan maar hebben dan dus nog 13 kaartjes nodig. Dus mocht er iemand kaarten overhouden dan houden wij ons aanbevolen.

  2. Weer lekker positief op een publiek medium..
    Moeten andere verenigingen dan wachten totdat jij je kaartjes hebt?
    Dat is niet eerlijk.Iedereen gelijke kansen toch?
    Dit is mijn privé mening hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here