Wilhelmshavener HV vraagt faillissement aan

By 7 oktober 2020Buitenland, Duitsland, Featured

Tweede Bundesliga-club Wilhelmshavener HV heeft ondanks financiële acties het faillissement van de club moeten aanvragen.

Een aantal weken geleden werd de grote geldschieter van de club van landgenoten Duncan Postel, international Rutger ten Velde en Bartek Konitz opgepakt. Daarmee kwamen er donkere wolken boven Wilhelmshavener HV te hangen.

Om tafel met sponsoren
In de zoektocht naar financiële middelen werden allerlei acties gestart. Zo begon Dick Postel, vader van cirkelloper Duncan, een crowdfunding actie. Hij haalde in twee weken tijd meer dan tienduizend euro op.

Ook zijn bestuursleden van Wilhelmshavener HV aan het begin van de week nog om tafel gegaan met vijf sponsoren. Tot een sluiting van het gat kwam het niet, waardoor de club heeft moeten besluiten het faillissement aan te vragen.

Al getekend
Welke gevolgen de aanvraag voor de competitie heeft is nog onbekend. De competitieleiding van de Bundesliga gaat zich buigen over het verzoek. Twee spelers hebben inmiddels bij een ander team getekend: Juan de la Peña (SG BBM Bietigheim) en Tim Rozman (TUSEM Essen).

Konitz heeft aangegeven eerst opties in Duitsland te overwegen. Ook staat de oud-international sinds de zomer met twee grote clubs uit Nederland in contact. Ook voor linkerhoekspeler Ten Velde is het, met het oog op zijn plaats bij de nationale ploeg, zaak op niveau actief te blijven.

Foto: FotoReza