Zeven goals Sluijters in Poolse topper

0

Iso Sluijters (28) heeft met zijn club Gornik Zabrze de topper in Polen verloren. Landskampioen Vive Kielce bleek woensdagavond te sterk: 24-32.

Gornik Zabrze maakt in de Poolse Superliga een uitstekend seizoen door. In het spoor van koploper Vive Kielce bezetten Iso Sluijters en consorten de tweede plaats. Woensdagavond kwam Vive Kielce, met een voorsprong van vijf punten op de ranglijst, op bezoek in Zuid-Polen.

Sinds 2016 is Sluijters in dienst bij de Poolse club. De rechteropbouwer brak in eigen land door bij E&O uit Emmen. Via Spanje, Duitsland, Noorwegen én een tussenstop bij LIONS tekende hij in 2014 een contract bij TV Emsdetten. Na twee seizoenen in de tweede Bundesliga werd Sluijters aangetrokken door Gornik Zabrze.

14-14
In de topper tegen Vive Kielce kon de thuisploeg de eerste dertig minuten mee. Vlak voor het rustsignaal maakte international Sluijters een van zijn zeven treffers. Het betekende de 14-14. Na rust sloeg Vive Kielce een beslissend gaatje (22-17).

Europees handbal
Zo liet Gornik Zabrze de Champions League-deelnemer glippen. De formatie van topschutter Sluijters blijft tweede. Wisla Plock, dat derde staat, heeft evenveel punten: 38. Het doelsaldo van Gornik Zabrze is beter, waardoor Europees handbal blijft lonken.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here