Skip to main content

Aalsmeer en Lions op herhaling in bekerfinale

By 11 april 2017Voorpagina

Fiqas/Aalsmeer en OCI-Lions zijn doorgedrongen tot de bekerfinale. Beide ploegen wisten op dinsdagavond te winnen.

Advertentie

In Zwartemeer leverde Aalsmeer een bijzonder knappe prestatie. Na een 18-18 ruststand won de formatie van Wil Plugge met 28-31 van JMS/Hurry-Up. Schutter Remco van Dam en doelman Marco Verbeij vertolkten een hoofdrol in de bekerzege.

Jansen
In de laatste minuten liep het moegestreden Hurry-Up tegen de sterke muur van Aalsmeer op. Bij 25-25 namen de Noord-Hollanders definitief afstand. Met twee treffers achter elkaar stelde rechterhoekspeler Rob Jansen de overwinning én de plaats in de eindstrijd veilig.

https://vimeo.com/212814070

Bijna drie uur zuidelijker ontspon een fraai bekerduel zich in Sittard/Geleen. Eredivisionist Alphadeuren/Houten kon titelhouder Lions lang volgen. Pas na 19-18 nam de formatie van Mark Schmetz afstand. Freewheelend werkten de Limburgers zich naar de bekerwinst.

Hemelvaartsdag
Zo hoeven de posters van vorig jaar alleen voorzien te worden van een andere datum. Net als vorig seizoen treffen Aalsmeer en Lions elkaar in de eindstrijd om de NHV beker. Vorig jaar bleken Tijsterman en haar mannen te sterk voor de club uit de bloemenstad. De finale wordt op Hemelvaartsdag gespeeld in de Topsporthal in Almere.

Foto: FotoReza

Advertentie