Skip to main content

Nederland tankt tegen wereldkampioen vertrouwen

De Oranjedames zijn weer een stapje dichterbij een medaille op het EK Beach Handball in Varna. In de hoofdfase wist Nederland vanmiddag wereldkampioen Griekenland met 2-1 te kloppen.

Advertentie

Anna Buter gaf de nationale ploeg na de nederlaag tegen Duitsland de gewenste start, maar gaandeweg de set bleef ook Griekenland – beste van de wereld in 2018 – scoren. Na 20-20 en een tweede uitsluiting voor Buter maakte de opponent de golden goal (20-22).

Amber van der Meij
Na de pauze pakte de formatie van Peter Portengen en Leon Budé opnieuw het initiatief. Met een aantal prachtige pirouettes achter elkaar hielp Isabel Barnard Oranje in het zadel. Door goede blocks van Amber van der Meij werd Griekenland verslagen (19-18).

Laatstgenoemde was als runner ook in de shoot-outs die volgden meteen belangrijk. Rianne Mol volgde even later het voorbeeld van Van der Meij door een inzet van de Grieken te keren. Door het scoren van de benodigde eenpunter stelde Mol eigenhandig de overwinning veilig (7-6).

Polen en daarna Frankrijk
Zo komt Nederland in de hoofdfase op vier punten. Morgen opent de nationale ploeg om 11:00 de vierde EK-dag tegen Polen. Een uur eerder komen de Oranjemannen op veld 4 in de baan tegen Roemenië. Alles is te zien op EHF TV.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie