Skip to main content

Geus keert terug en moet zorgen voor meer pit

By 11 augustus 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Linkerhoekspeler Leon Geus (29) gaat na een sabbatical weer in de hoofdmacht van Volendam spelen.

Advertentie

In 2020 besloot Geus een stap terug te doen en ging in het visserdorp in het derde van de oranje-zwarten spelen. Na een gesprek op de training met trainer/coach Mark Ortega gaat de linkerhoekspeler toch weer voor het vlaggenschip uitkomen.

Leiderschap tonen
“We spraken over het team en ik vertelde dat ik een bepaalde pit miste binnen het team. In de tijd dat we kampioen werden gingen we op trainingen voor elkaar door het vuur”, vertelt Geus. “Mark vroeg op welke positie ik speelde en voor ik het wist kreeg ik de vraag of ik samen met Jordy Baijens de linkerhoek wilde opvullen.”

Na 2010 wist Geus meerdere hoofdprijzen als de landstitel en beker met Volendam te winnen. “Vanuit mijn ervaring uit zowel het handbal als mijn huidige werk ben ik iemand die de jonge talenten kan helpen groeien. Mark zoekt iemand die leiderschap kan tonen, iemand die weet wat topsport is en de talenten kan stimuleren.”

Prijs
Eerder spraken nieuwelingen Evert Kooijman en Abou Fofana al over meedoen om het eremetaal. Geus, die voor één jaar heeft toegezegd, sluit zich daarbij aan en heeft één doel: “Afscheid nemen met een prijs!”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie