Aalsmeer en LIONS domineren sterrenploeg van HandbalNL League

De HandbalNL League All Stars zijn gekozen en Aalsmeer en LIONS domineren de sterrenploeg.

Advertentie

De stemmen zijn geteld. In tien dagen tijd hebben bijna 3000 liefhebbers op de website van Handbal Inside hun stem op de HandbalNL League All Stars uitgebracht.

Doelman: Luuk Hoiting, runner-up: Dennis Schellekens (Volendam):
Met meer dan de helft van de stemmen is de in bloedvorm verkerende Hoiting de doelman van het seizoen. Hij gaat stoppen, maar speelt met LIONS nog de derde en laatste finalepartij om de landstitel.

Linkerhoek: Jeroen van den Beucken (Bevo), runner-up Donny Vink (Aalsmeer):
De penaltyspecialist van de Panningers heeft de voorkeur boven Donny Vink van Aalsmeer gekregen. Vanuit de linkerhoek laat Van den Beucken al jaren zien van topniveau te zijn.

Advertentie

Linkeropbouwer: Tim Bottinga (Aalsmeer), runner-up Joao Jacob Ramos (LIONS):
Iets meer stemmen voor Bottinga, dan positiegenoot Ramos. Zeker in het begin van de HandbalNL League heeft de krachtige linkeropbouwer de Noord-Hollanders aan punten geholpen.

Middenopbouw: Dario Polman (Bevo), runner-up Pieter Strauven (LIONS):
In combinatie met cirkelspeler Niek Jordens is de passgrage Polman dodelijk gebleken. De geel-blauwen zijn uiteindelijk derde in de competitie geworden.

Cirkelspeler: Samir Benghanem (Aalsmeer), runner-up Niek Jordens (Bevo):
De leider van de titelhouder kreeg de meeste stemmen van alle genomineerden. Benghanem is al seizoenen achter elkaar op de lijn vaste waarde bij Aalsmeer en sinds het EK in 2020 ook voor Oranje belangrijk.

Rechteropbouwer: Kobe Serras (Bevo), runner-up Marnix Roos (Volendam):
De enige Belg in de Nederlandse sterrenploeg. Als Bevo twintiger Serras weet te behouden, gaan ze de aankomende tijd nog veel plezier aan de veelzijdige schutter beleven.

Rechterhoek: Serge Heijnen (LIONS), runner-up Alex Koop (Quintus):
De linkspoot vormt in Sittard samen met Rob Schmeits een topkoppel op rechts. Heijnen is in zowel de break-out als vanuit de hoek zakelijk en doeltreffend.

Verdediger: Jimmy Castien (Aalsmeer), runner-up Dragan Vrgoc (Hurry-Up):
Good-old Castien bleef zijn concurrent uit Zwartemeer nipt voor. De ervaren dekkingspecialist loopt al jaren mee en is voor trainer/coach Bert Bouwer een belangrijke troef.

Coach: Bert Bouwer (Aalsmeer), runner-up Christopher Jauernik (LIONS):
De oud-bondscoach heeft de schaal terug naar Noord-Holland gehaald. Onder Bouwer is Aalsmeer al sinds 2018 kampioen van Nederland. Dit weekend staat de vierde titel op rij op het spel.

Foto: FotoReza

Advertentie