Skip to main content

Baijens voor twee jaar naar ASV Hamm-Westfalen

By 16 maart 2021maart 24th, 2021Achtergrond, Artikelen, Duitsland, Europa, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

International Dani Baijens (22) speelt de aankomende twee seizoenen voor ASV Hamm-Westfalen. De spelmaker moest op zoek na een nieuwe club nadat TBV Lemgo besloot het contract van de Rotterdammer niet te verlengen.

Advertentie

Met ASV Hamm-Westfalen gaat Baijens uitkomen in de tweede Bundesliga. De Oranjeheer ziet de transfer niet als een stap terug. “Ik heb veel speeltijd nodig. Dat heb ik de laatste tijd gemerkt. Bij Hamm word ik de eerste keus”, legt Baijens uit. 

Keuze
Er was heel veel interesse in de middenopbouwer van TBV Lemgo. “Ja, ik had de keuze. Ook uit de Bundesliga. Ik heb uiteindelijk voor ASV Hamm-Westfalen gekozen, omdat de faciliteiten bij de club echt top zijn. Dat was naast speeltijd heel belangrijk voor me.”

Sinds Baijens weet dat hij TBV Lemgo in de zomer moet verlaten, maakt hij sterke beurten op het hoogste niveau van Duitsland. “Tuurlijk is dat een klein beetje een lange neus. De trainer en directeur van TBV Lemgo hebben me er al op aangesproken. We kunnen er om lachen”, vertelt Baijens. “De kans is aanwezig dat ik hier weer terugkeer.”

Belangrijk worden
Florian Kehrmann, de hoofdtrainer bij TBV Lemgo, heeft Baijens benadrukt dat ze hem in de gaten blijven houden. “Ik zou hier best kunnen terugkeren. Het is een mooie club en we hebben fijn samengewerkt. Maar na het lopende seizoen ga ik me focussen op ASV Hamm-Westfalen en wil ik daar als basiskracht belangrijk worden.” 

Foto: FotoReza

Advertentie