Boomhouwer wint, HSG Nordhorn-Lingen verliest

Het Bergischer HC van international Jeffrey Boomhouwer heeft gisteravond in de Bundesliga in eigen huis weten te winnen van GWD Minden: 25-24.

Na 13-12 bij rust kwamen de gasten enkele minuten voor tijd op een goal voorsprong. Uiteindelijk was het Boomhouwer, die bij Bergischer HC blijft, die voor de laatste en beslissende treffer tekende.

Vijf doelpunten
De vijfde van de linkerhoekspeler van Oranje betekende de 25-24. Door het resultaat komt Bergischer HC op gelijke hoogte met de nummer tien op de ranglijst TBV Lemgo. Beide ploegen hebben 31 punten.

Het is het tegen degradatie vechtende HSG Nordhorn-Lingen in dezelfde speelronde niet gelukt na een spannende partij punten te pakken. Een voorsprong bij rust (12-10) werd door de thuisploeg tegen TSV Hannover-Burgdorf, middenmoter in Duitsland, in het slot uit handen gegeven: 20-22.

Bart Ravensbergen
Vier minuten voor tijd maakte Patrick Miedema nog gelijk (20-20). In de laatste minuten van het Bundesliga-duel kwamen alleen de gasten tot scoren. Ondanks goede vorm van Bart Ravensbergen.

De doelman van het Nederlands team kwam gisteravond namens HSG Nordhorn-Lingen tot veertien stops (41%). Ravensbergen maakt een sterk seizoen door onder de lat bij de degradatiekandidaat. Ondanks dat gegeven is het gat met de veilige plaats zestien met nog zes partijen te gaan vijf punten.

Arjan Haenen
Vanavond om 19:00 ontvangt kampioenskandidaat SG Flensburg-Handewitt, waar Mark Bult de assistent is, hoogvlieger Rhein-Neckar Löwen. In Berlijn neemt TBV Lemgo het gelijktijdig op tegen Füchse Berlin. Het MT Melsungen van oud-international en assistent Arjan Haenen speelt in eigen huis tegen Die Eulen Ludwigshafen.