Skip to main content

Commotie in handbalwereld om kledingkeuze Van der Vaart

By 18 december 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een kleine knipoog vanuit de handbalwereld richting Rafael van der Vaart, de vriend van Oranje-international Estavana Polman. Van der Vaart bezocht al meerdere wedstrijden van Estavana tijdens het EK in Zweden. Een groep handbalfans merkte echter op dat zijn kledingkeuze voor een EK best wat uitbundiger had gekund.

Advertentie

Niet in het Oranje
De Aristos Ultra’s, de harde kern van Aristos uit Amsterdam, merkte op dat Rafael er telkens bijzonder donkergekleed bijzat voor een wedstrijden van Oranje. ‘Rafael, weet je nog hoe gaaf het was als je zelf in het Nederlandse team moest spelen en dat het hele stadion oranje gekleurd was!?!? Kom op gast! Die zwarte koltruitjes hebben we nu wel gezien… je hebt vast nog wel ergens een oranje shirtje liggen, misschien zelfs met je naam erop’, luidde de tekst op de Facebookpagina van de Aristos Ultras.

“Rafael, weet je nog hoe gaaf het was als je zelf in het Nederlandse team moest spelen?”

Het bericht kon rekenen op grote steun binnen het Nederlandse handbal. Het bericht werd maar liefst 53 keer gedeeld en werd daardoor door 10 duizende mensen gelezen. Een van de delers was Martin Vlijm, de assistent bondscoach van het Nederlandse herenteam.

Finale om 18:00 uur
Of Van der Vaart gehoor gaat geven aan de oproep van de Nederlands handbalfans is nog even afwachten. De EK-finale tussen Nederland en Noorwegen start vanavond om 18:00 uur en is live te volgen via EHF TV of Ziggo Sport.

Foto: FotoReza

Advertentie