Skip to main content

Deelname Visé aan Final4 onzeker

By 2 maart 2019BENE-league, Voorpagina

Commotie in de BENE-League. De deelname van runner-up Visé aan het finaleweekend in Antwerpen is onzeker, omdat de Belgen gelijktijdig een Europees duel moeten afwerken.

Advertentie

Met 34 punten is Visé al zeker van een ticket voor de Final4. Alleen koploper Achilles Bocholt heeft meer punten dan de blauw-witten. Nummer drie LIONS volgt met nog drie speelrondes in de reguliere competitie te gaan op gepaste afstand.

Ook in Europa presteert Visé goed. In de Challenge Cup is de formatie van Korneel Douven doorgedrongen tot de kwartfinale. Bij de laatste acht wordt het Russische HC Neva SPb getroffen. De return in Noord-Europa staat op een heel ongewenst moment gepland: de finaledag van de BENE-League.

Sint Petersburg
Waar Visé op zondag 24 maart de Russen ontvangt in Wezet, moet het een week later op bezoek in Sint Petersburg. In hetzelfde weekend wordt door de top-4 van de BENE-League gespeeld om de titel in de grensoverschrijdende topcompetitie. Zo staat de deelname van Visé aan de Final4 op losse schroeven.

Het lijkt dat beide speeldata muurvast zitten. Zowel het finaleweekend van de BENE-League als de verschillende speelrondes in Challenge Cup zijn al voor de start van het seizoen bekend.

Opwaarderen
De vervelende ontwikkeling maakt de schreeuw om het opwaarderen van de BENE-League luider. Op dit moment zijn geen Europese tickets verbonden aan de grensoverschrijdende topcompetitie. Deelnemers aan de Final4 spelen om de eer, om in de lente in de nationale kampioensfase de plaatsen voor de verschillende Europese toernooien te verdelen.

Foto: FotoReza

Advertentie