Skip to main content

Eretitel Rompen na comeback, zes goals Housheer

Na een seizoen vanaf de kant toekijken is Claudia Rompen (23) terug onder de lat bij het Deense Horsens. In eigen huis tegen Holstebro Handbold was ze tijdens de 26-18 overwinning doorslaggevend.

Advertentie

Door een blessure aan haar hoofd moest Rompen een heel groot deel van vorig seizoen vanaf de zijlijn toekijken. Onlangs maakte de Limburgse haar rentree op het trainingsveld en inmiddels mag de oud-goalie van HandbaL Venlo tussen de palen bij Horsens weer haar waarde bewijzen.

En dat deed Rompen gisteren tegen Holstebro Handbold met verve. Na 12-8 wisten de geel-zwarten te zegevieren. Na het laatste fluitsignaal werd Rompen naar voren gehaald.

Stoppercentage
Door een stoppercentage boven de 40 procent werd ze verkozen tot Vrouw van de Wedstrijd. Na een pittige periode van onzekerheid is Rompen, die al eens aan een A-interland mocht ruiken, weer helemaal terug.

Advertentie

In dezelfde speelronde prikte international Dione Housheer, afgelopen zaterdag namens Oranje goed voor acht doelpunten tegen Duitsland, zes keer raak. Nykobing greep na een pittige seizoenstart tegen Ajax Kobenhavn pas de tweede winstpartij van het seizoen (30-27).

Lois Abbingh en Larissa Nusser
Het Odense HC van de afwezige Nycke Groot kroop tegen thuisploeg Skanderborg Handbold door het oog van de naald. Tess Wester en consorten gingen bij 25-26 met de volle buit aan de haal. Schutter Lois Abbingh maakte namens het gelukkige Odense HC vier treffers.

Kobenhavn Handbold heeft zich gisteravond in Randers HK verslikt. Ondanks twee doelpunten van spelmaakster van Oranje Larissa Nusser werd het 26-29 voor de gasten. Door de nederlaag verliest Kobenhavn Handbold de top-3 in de Deense eredivisie uit het oog.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie