Europese aspiraties Odense HC en Team Esbjerg vervlogen

By 15 maart 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Odense HC en Team Esbjerg kunnen zich richten op de titelstrijd in Denemarken, want beide ploegen zijn gisteren uit de Champions League gewipt.

Het Nederlands getinte Odense HC verdedigde in eigen arena nog wel een voorsprong van een goal. Maar nog voor rust greep Vipers Kristiansand na 8-9 het voordeel (14-19).

Nog zonder Polman
In de tweede helft Lois Abbingh, vijfvoudig doelpuntenmaker, bracht de spanning na rust terug tot 21-23 en 23-24. Daarna was de koek op en scoorde Odense HC in de laatste dertien minuten nog maar twee keer: 26-30.

Team Esbjerg, waar Estavana Polman hard werkt aan haar terugkeer, ging voor de tweede keer op rij ten onder tegen Brest Bretagne. In Frankrijk werd het 30-27 (19-11). Net als een week geleden scoorde Ana Gros de meeste goals namens de winnende partij.