Skip to main content

Freriks en Heusdens op schot in Bundesliga

Veel Nederlands geweld afgelopen weekend in de Bundesliga. Zo liet jongeling Merel Freriks zich gelden in Duitsland.

Advertentie

Met acht goals was de Drentse cirkelloopster goud waard voor promovendus HSG Bensheim/Auerbach. In de hal van VfL Oldenburg wed het 26-30. Ook Sarah van Gulik was met vier treffers op schot. Door de zege neemt HSG Bensheim/Auerbach, die vorige week de komst van Helen van Beurden bekend maakte, neemt afstand van de onderste twee plaatsen.

Op bezoek bij revelatie HSG Blomberg-Lippe scoorde Angela Malestein zeven keer. SG BBM Bietigheim won de subtopper met 23-29. Bij de thuisploeg was Tessa van Zijl goed voor vijf doelpunten.

Heusdens
Acht doelpunten van Sabine Heusdens waren uiteindelijk niet genoeg voor puntwinst voor HSG Bad Wildungen Vipers. Borussia Dortmund liet zich in eigen huis niet tackelen door de formatie van Tessa Bremmer (22-21).

TuS Metzingen boog voor koploper Thüringer HC. De ploeg van Jasmina Jankovic ging met 27-31 ten onder. Amega, met Oranje in Hongarije, maakte twee treffers. Door de nederlaag verliest TuS Metzingen de lijstaanvoerder in de Bundesliga uit het oog.

Samen drie 
Goos en Knippenborg, bezig aan het laatste seizoen in de clubkleuren van Buxtehuder SV, boekten een sterke uitzege bij Frisch Auf Göppingen. Met vier goals kon Maxime Struijs de 28-34 nederlaag niet voorkomen. Goos (2) en Knippenborg vonden samen drie keer het net.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie