Skip to main content

Handbal Inside Review: Salming Kobra

By 18 oktober 2016Voorpagina

Tijdens het handbalseizoen komt Handbal Inside met reviews! Scherpe recensies van sportspullen, zodat we je kunnen adviseren in je zoektocht naar de beste handbalschoen, bal, brace, shirt. Scheelt jou een hoop tijd in de paskamer of bij het terugsturen van pakketjes #service. Met in de tweede editie de Salming Kobra.

Advertentie

De Kobra is de allernieuwste indoorschoen van het nog vrij onbekende merk Salming. Door het nieuwe Wrap Around System Design, waar de schoen de slangennaam aan dankt, heeft de zaalschoen een bijzonder uiterlijk. De felle kleuren waarin de Kobra te verkrijgen is benadrukken het excentrieke design van de schoen.

Zachte landing
Grootste pluspunt van de Salming Kobra is de demping. De schoen zit heel comfortabel en vooral hak en voetbed worden optimaal ondersteunt. Voornamelijk voor afstandsschutters, die krachtige sprongen maken, lijkt de schoen zeer geschikt. Inclusief zachte landing.

Bij korte en snelle bewegingen lijkt de schoen wat los te zitten. Door het Wrap Around System Design biedt de schoen veel steun bovenop de voet, maar moet je de veters even wat strakker aantrekken om ook tijdens een snelle zijwaartse pas genoeg ondersteuning te krijgen. Kwestie van wennen.

Advertentie

Nieuwste technologieën
De prijs van de Kobra, €143,95 op handbalshop, ligt relatief hoog. Daarvoor krijg je een bijzondere schoen die is ontwikkelt met de nieuwste technologieën. Een schoen voor de langere termijn, want door de bijna naadloze aansluiting tussen stof en zool zal de schoen niet snel slijten.

Handbal Inside zou de Salming Kobra adviseren aan handballers die de perfecte schoen nog niet gevonden hebben. Je avontuur langs verschillende schoenenmerken zou zeker een tropisch uitstapje moeten maken naar de nieuwste Salming-schoen. Sterke kant van de schoen is de demping, waardoor de Kobra snel als comfortabel ervaren wordt.

De Salming Kobra krijgt van de redactie van Handbal Inside: 3,5 ster. De Salming Kobra handbalschoenen zijn hier bij Handbalshop.nl te bestellen.

Advertentie