Skip to main content

Kooijman belangrijk bij Europese primeur Achilles Bocholt

By 14 oktober 2018oktober 18th, 2018België, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

In navolging van LIONS heeft ook Achilles Bocholt de derde kwalificatieronde van de EHF Cup gehaald. Bij de Belgen speelde Evert Kooijman een belangrijke rol bij de Europese primeur van de ploeg uit de BENE-League.

Advertentie

Over twee duels ontdeed Achilles Bocholt, waar Limburger Bjorn Alberts onder de lat staat, zich van Handball Kaerjeng uit Luxemburg. Na de knappe uitzege (29-33) wist de formatie van Bart Lenders ook de return in België te winnen: 41-35.

Oranje
Zaterdagavond scoorde Evert Kooijman zeven keer namens Achilles Bocholt. In Luxemburg kreeg de oud-speler van LIONS al zes streepjes achter zijn naam staan. Rechteropbouwer Martijn Meijer, deze zomer over gekomen van Callant Tongeren, maakte twee doelpunten.

Kooijman maakt geen onderdeel uit van de 19-koppige selectie van de Oranjemannen. Bondscoach Erlingur Richardsson kiest voor positiecollega’s Toon Leenders (HSG Nordhorn-Lingen), Ivo Steins (LIONS) en Samir Benghanem (Aalsmeer). Op 25 en 28 oktober komt Nederland in actie tijdens de start van de EK-kwalificatiereeks.

Loting
Dinsdag is de loting van de derde en laatste kwalificatieronde van de EHF Cup. Daarna wacht de poulefase van het tweede bekertoernooi van Europa. Ook LIONS zit in een koker.

Foto: FotoReza

Advertentie