Skip to main content

PSG en Barca buigen in eigen huis

Giganten PSG en Barca hebben gisteravond in de groepsfase van de Champions League een thuisnederlaag moeten slikken.

Advertentie

De club van Luc Steins (foto) en in de zomer ook Dani Baijens boog voor THW Kiel. In Parijs werd het 28-34 voor de Duitse gasten.

Steins maakte er twee in Europa. Voor THW Kiel waren Harald Reinkind en doelman Samir Bellahcene belangrijk. Laatstgenoemde speelt pas enkele weken voor de wit-zwarten. Door de blessure van positiegenoot Vincent Gerard heeft THW Kiel Bellahcene van het Franse US Dunkerque overgenomen.

Ludovic Fabregas
Waar PSG al op twee nederlagen in de Champions League staat, ging in poule B groepshoofd Barca voor het eerst ten onder. De Spanjaarden kregen met Veszprem op bezoek liefst 41 tegengoals.

Advertentie

De Hongaren zegevierden met 36-41. Halverwege stond het al 17-19 voor Veszprem. Vier spelers maakten in Barcelona zeven doelpunten. Dika Mem en Timothey N’Guessan namens de thuisploeg en voor de winnende partij oud-speler van Barca Ludovic Fabregas en Dragan Pechmalbek uit Servië.

Tien punten
In poule A heeft PSG de koppositie moeten overdragen aan THW Kiel. Barca staat nog wel eerste, maar runner-up Veszprem heeft na gisteravond ook tien punten.

Het GOG heeft de uitgelezen mogelijkheid zich bij Barca en Veszprem te voegen laten schieten. De Denen gingen gisteravond onderuit bij FC Porto: 32-31. GOG gaf een 15-21 voorsprong bij rust uit handen. Met liefst dertien stops (56 procent) bezorgde goalie van de Portugezen Nikola Mitrevski GOG uiteindelijk een vervelende avond.

Foto: FotoReza

Advertentie