Skip to main content

Runner-up E&O geplaatst voor promotiestrijd

By 8 maart 2020Eredivisie, Voorpagina

E&O mag in de lente met Quintus strijden om promotie naar de BENE-League. De Emmenaren stelden gisteravond de tweede plaatst in de eredivisie veilig. 

Advertentie

Leunend op een beter doelsaldo knokte E&O met BFC om het toetje. Op eigen kracht haalde de formatie van Freek Gielen de promotiestrijd.

In eigen huis tegen Aalsmeer was het tot 4-5 spannend. Het heenduel in Noord-Holland eindigde nog in 34-23 voor de reserveploeg. Met vier treffers liet Lars van Wijk E&O schrikken. Nog voor rust stelden de Drenten, gesteund door veel publiek, orde op zaken (16-10).

Daniël van der Ham
Bij 21-11 was de spanning uit het slotduel in de reguliere competitie. Na het laatste fluitsignaal vierde E&O de 31-26 zege en plaatsing voor de promotiestrijd uitbundig. Daniël van der Ham (7 goals), Dennis Vesters en Calvin van der Scheer (beide 5) maakten namens de runner-up uit Emmen de meeste doelpunten.

Thuisvoordeel
Een week na de Final4 van de BENE-League gaan koploper Quintus en E&O in een best-of-five vechten om promotie. De ploeg uit Kwintsheul begint thuis.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie

Join the discussion 5 Comments