Skip to main content

SEW door in Europa, zeges Quintus en VZV

By 24 oktober 2021Buitenland, Voorpagina

SEW heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de EHF European Cup. Ook competitiegenoten Quintus en VZV hebben helder zicht op de volgende fase in Europa.

Advertentie

Een week geleden nam SEW vijf goals voorsprong mee vanuit Litouwen (26-31). In Wognum gingen de gasten Zalgiris Kaunas aan de goede kant van de score rusten: 12-13.

Ook de zege ging naar de Litouwse dames: 25-28. Alleen bij 20-24 werd het even spannend. Met een van haar zes treffers zorgde Eline Veltrop weer voor wat lucht bij de Noord-Hollanders.

Michielsen en Van Maurik
In Kwinstheul kan ook Quintus zich plaatsen voor de derde ronde van de EHF European Cup. Gisteren rekenden de groen-witten voor het eerst af met het Portugese Alavarium Love Tiles: 31-28 (14-16). Met ieder acht doelpunten waren Celine Michielsen en Alieke van Maurik op schot.

Er moet vanmiddag in ’t Veld wel iets heel bijzonders gebeuren als VZV uit het bekertoernooi wordt gewipt. De eredivisionist kende in de eerste partij van het tweeluik geen enkele moeite met het Kosovaarse KHF Ferizaj: 35-14 (22-8). Jane Kramer scoorde zes keer en onder de lat van VZV maakten Lisanne Bakker en Amber Zomerdijk een hoop stops.

Vanmiddag om 13:00
Quintus en VZV kunnen vanmiddag het karwei in de tweede ronde van de EHF European Cup afmaken. In Kwinstheul wordt om 16:00 gespeeld. VZV moet al om 13:00 in de baan.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie