Spanje schakelt Noorwegen uit, ook overwerk Frankrijk

By 28 januari 2021Voorpagina

Spanje, Frankrijk en Zweden hebben zich net als Denemarken bij de laatste vier van het WK in Egypte geschaard. De penaltyreeks aan het begin van de avond kreeg voor de neutrale toeschouwer in de andere partijen in kwartfinale een passend vervolg.

Spanje schakelde een van de favorieten om de titel Noorwegen uit: 31-26. Voor rust maakte een zeer geslepen en doeltreffend Spanje, Europees kampioen, indruk: 21-15. Met een stoppercentage van liefst 44 procent werd doelman Rodrigo Coralles verkozen tot Man of the Match.

Pas na zeventig minuten wist Frankijk zich te ontdoen van Hongarije. Na een uur spelen stond het 30-30. In de verlenging zorgde vijfvoudig doelpuntenmaker Hugo Descat na een penaltysave van Vincent Gerard voor het eerste gaatje van twee (33-31). Bij 35-32 klonk het verlossende eindsignaal voor de formatie van oud-international Guillaume Gille.

Frankrijk neemt het vrijdagavond (17:30) op tegen Zweden. De Scandinaviërs, die als een van de grote verrassingen van het wereldkampioenschap worden gezien, wisten Qatar na rust te overlopen: 35-23 (14-10). Lucas Pellas en Valter Chrintz, beide acht uit acht, waren in balbezit belangrijk voor Zweden. Onder de lat stopte Andreas Palicka tien ballen (40%).

In de andere halve finale spelen Denemarken en Spanje om een plaats in de eindstrijd van het WK. Morgenavond om 20:30 klinkt het beginsignaal van het duel.