TBV Lemgo laat kans op koppositie schieten

Bij een 15-17 voorsprong bij rust had TBV Lemgo gisteravond voor even de koppositie in de Bundesliga in zicht. De Nederlands getinte formatie leverde uiteindelijk een punt teveel in.

Advertentie

Met zeven punten uit de eerste vijf duels ging TBV Lemgo op bezoek bij Frisch Auf Göppingen. Bij 18-23 leek de ploeg van Dani Baijens, Bobby Schagen en Mark van den Beucken op weg naar de volle buit en daarmee een topnotering op de ranglijst.

In de slotfase kwam de thuisploeg dichtbij (27-28). Vijftien tellen voor het eindsignaal prikte Frisch Auf Göppingen zelfs de gelijkmaker tegen de touwen. Door de puntendeling moet TBV Lemgo het met de vijfde plaats in de Bundesliga doen.

Vier uit vier
Schagen scoorde, net als vorige week, vier uit vier. De rechterhoekspeler van Oranje meldt zich net als zijn Nederlandse teamgenoten bij TBV Lemgo volgende week bij de nationale ploeg. Oranje speelt EK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije en Polen.

De thuiswedstrijd tegen Turkije wordt op woensdag 4 november voor lege tribunes in Almere afgewerkt. De partij is via een livestream te volgen.

Foto: FotoReza

Advertentie