Twee punten voor Smits, Jerry ziet rood

International Kay Smits heeft in de eerste speelronde van de groepsfase van de EHF European League twee punten gescoord. In Slovenië wist titelhouder SC Magdeburg af te rekenen met RK Gorenje Velenje.

Een achterstand in de pauze (14-13) wisten de gasten uit Duitsland in de tweede helft om te buigen. Onder meer door vier doelpunten van Smits eindigde de Europese partij in 27-31.

TBV Lemgo heeft tegen Benfica in de slotfase de punten uit handen gegeven. Na 16-14 voor de Duitsers werd het na 19-22 en 25-24 aan het eind spannend en kwam TBV Lemgo bij 27-28 weer op achterstand.

Twee keer raak
Ondanks twee doelpunten van Bobby Schagen waren het de Portugezen die dertig tellen voor het eind de laatste treffer maakten: 29-30. Over een week gaat TBV Lemgo op bezoek bij groepsgenoot HBC Nantes uit Frankrijk.

Ook Ephrahim Jerry heeft met een doelpunt verschil verloren. Op bezoek bij Sporting Clube de Portugal viel na een steal van de thuisploeg vijf seconden voor het eind de 30-29. Bij rust stond Kadetten Schaffhausen nog met 9-12 voor.

Hoek dichtlopen
Jerry haalde de pauze niet, want in de laatste minuut van de eerst helft moest de international er met direct rood af. Na zijn treffer, een succesvolle één-tegen-één-actie, liep Jerry de hoek dicht en raakte daarbij rechterflankspeler van de Portugezen Mamadou Gassama.

Pas vijf minuten voor tijd bij 25-25 moesten de Zwitsers de eerste gelijkmaker slikken. Het balverlies in het slot bleek de deksel op de neus. Zo zijn de eerste twee punten niet voor Kadetten Schaffhausen, maar Sporting Clube de Portugal.