Versteijnen verslaat Ten Velde, knappe remise TV Emsdetten

In de derde speelronde in de tweede Bundesliga heeft het VfL Lübeck-Schwartau van international Niels Versteijnen de eerste overwinning binnen. Dat is ten koste van landgenoot Rutger ten Velde gegaan.

Advertentie

Op bezoek bij TuS Ferndorf verliet VfL Lübeck-Schwartau bij 27-28 het veld. Twee minuten voor tijd beslisten de gasten de partij door de 25-28 te maken.

Zowel Ten Velde, nieuw in het rood-wit van TuS Ferndorf, als Versteijnen scoorde vier doelpunten. De verliezende partij blijft met nul punten uit drie duels laatste, VfL Lübeck-Schwartau is op de ranglijst iets opgeschoven.

Zonder Ravensbergen
TV Emsdetten heeft een puntje overgehouden aan het lastige uitduel met SG BBM Bietigheim: 31-31 (17-14). In de slotminuut betekende de derde van Robin Jansen de aansluiting (31-30). Op het uur spelen maakten de gasten vanaf zeven meter gelijk.

De volle mep voor HSG Nordhorn-Lingen. Zonder de geblesseerde Bart Ravensbergen onder de lat werd TV 05/07 Hüttenberg opzij gezet: 34-30 (18-17). Door het resultaat komen de rood-witten op vier punten. Zo staat HSG Nordhorn-Lingen, waar Robert Weber liefst dertien doelpunten maakte, in de subtop.

HC Elbflorenz 2006
Ivart Stavast heeft het in het shirt van HC Elbflorenz 2006 net niet gered tegen TUSEM Essen dat voor de zomer nog op het hoogste niveau in Duitsland uitkwam. Na 29-29 trokken de nog ongeslagen gasten aan het langste eind: 29-31. Stavast kreeg twee streepjes achter zijn naam.

Foto: FotoReza

Advertentie