Video: Abbingh denkt dat ‘verrassend’ Oranje tijd nodig heeft

2

Door de nieuwe orde bij Oranje denkt Lois Abbingh dat de nationale ploeg tijd nodig heeft. De schutter verwacht dat de inbreng van debutanten op het EK verrassend kan werken. 

Bondscoach Helle Thomsen moest door de afwezigheid van Yvette Broch (gestopt), Danick Snelder (rugblessure) en Maura Visser (privé-omstandigheden) puzzelen. “De eerste dag hadden we zoiets van: O jee, hoe gaan we dit doen?”, opent Lois Abbingh het gesprek. Op maandag kwamen 22 internationals samen op Papendal. “Helle is daar duidelijk in geweest. We hebben het er een dag over gehad en tijdens de training zijn we er weer voor gegaan.”

De EK-selectie kent vier debutanten: Merel Freriks, Dione Housheer, Delaila Amega én keepster Rinka Duijndam. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven routinier Jasmina Jankovic. “We zijn gewend om met redelijk dezelfde ploeg naar eindtoernooien te gaan. Nu zitten er veel jonge meiden bij. Die vinden het hartstikke spannend. Het is heel anders, maar ook wel heel leuk”, vervolgt Abbingh.

Bestuderen
“We hebben nog steeds heel goede meiden op de verschillende posities. Dat is positief”, vertelt de speelsters van het Russische Rostov-Don. De Groningse werkte zich een jaar geleden op het WK in Duitsland in de topschutterslijst. Ook kapitein Nycke Groot, Tess Wester en Estavana Polman zijn tijdens het EK in Frankrijk gewoon van de partij. “Het is wel zo dat we tijd nodig hebben om aan elkaar te wennen. Het is net even wat anders.”

“Er zijn speelsters die voor verrassingen kunnen gaan zorgen”

“De afgelopen jaren hebben we hard gevochten om goud. Dat is net niet gelukt. Landen zijn ons beter gaan bestuderen. Dat wordt nu toch moeilijker”, analyseert Abbingh de kansen van Nederland. “Er zijn speelsters die voor verrassingen kunnen gaan zorgen. Misschien levert ons dat mooie dingen op. Het zal tijd nodig hebben. Er zit een mooie toekomst in.”

Doelpunten
Samen met onder meer Laura van der Heijden en Polman moet Abbingh vanuit de opbouwrij voor goals zorgen op het EK. “Ik denk dat ik moet doen wat ik altijd doe”, is ze relaxt. “Op die manier help ik het team. Daar focus ik me op. Ik weet op het moment dat het moet, dat het dan wel komt.”

Over een week openen de Oranjedames het EK tegen Hongarije. Op 30 november reist het team af naar speelstad Montbéliard.

Foto: Jaap van der Pijll

2 REACTIES

 1. I think that what you wrote was actually very logical. However, what about
  this? suppose you wrote a catchier post title? I ain’t saying your content is not solid, but suppose you added a headline that grabbed
  people’s attention? I mean Video: Abbingh denkt dat 'verrassend' Oranje tijd nodig heeft –
  Handbal Inside is kinda boring. You could glance at Yahoo’s front page and note
  how they create post titles to grab viewers to open the links.
  You might add a video or a pic or two to grab people interested about everything’ve written. Just my opinion, it would make
  your blog a little bit more interesting. https://Bp7.org/whataremobileslots756819

 2. Привет я Seo специалист с 8+ летним стажем работы в области SEO. Блестящие портфолио. +380660012209 Viber,Telegram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here