Skip to main content

“Vijf grote ploegen liggen heel dichtbij elkaar”

By 1 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Dit weekend start de strijd om het landskampioenschap. Kras/Volendam start, na een matig seizoen in de BENE-League, met een schone lei. “Nu gaan we weer wedstrijden spelen waar er iets op het spel staat”, laadt Léon van Schie zich op. 

Advertentie

“We willen een prijs pakken”, is Léon van Schie stellig. De cirkelloper is bezig aan zijn eerste seizoen in het vissersdorp. “Dat hebben we uitgesproken. Volendam heeft de afgelopen tien jaar altijd mee gedaan om de prijzen.” Naast het landskampioenschap drongen de oranjehemden onlangs door tot de kwartfinale van de beker.

De knikkers
Geteisterd door blessures sloot Volendam de BENE-League af diep in het rechterrijtje. Zaterdag wordt er eindelijk weer gespeeld om de knikkers. “De kansen de Final4 te halen waren vrij snel verdwenen”, is Van Schie eerlijk. “Dan is de competitie lang. Nu gaan we weer wedstrijden spelen waar er iets op het spel staat: het landskampioenschap.”

“We kunnen meteen goede zaken doen”

In een ijzersterke poule wacht dit weekend de uitwedstrijd tegen JMS/Hurry-Up en de week erop reist de formatie van Piotr Konitz af naar Panningen. “Een pittige start”, weet de aanvoerder van de nationale ploeg. “We kunnen meteen goede zaken doen. En E&O wil ik ook niet onderschatten. Die hebben het goed gedaan in de eredivisie. Er zitten vier grote clubs in onze poule.”

Advertentie

Kruisfinales
In kampioenspoule A lijken OCI-Lions en Fiqas/Aalsmeer zich te kunnen opmaken voor de kruisfinales. “In onze poule krijg je alleen maar interessante wedstrijden”, blikt de krachtige Westerling vooruit. “En dan krijg je de kruisfinales. De vijf topploegen liggen heel dichtbij elkaar. Lions is niet het Lions van de afgelopen jaren. Er is heel veel mogelijk.”

“We weten elkaar steeds beter te vinden”

Aanstaande zaterdag in Zwartemeer hoopt Van Schie zijn eigen lijn en de lijn van de ploeg te kunnen doortrekken. “We hebben een goede aanloop gehad”, is de sympathieke lijnspeler vol vertrouwen. Na een lastige maanden vindt ook Van Schie beter zijn draai aan De Dijk. “Als cirkelloper ben je afhankelijk van je medespelers. We weten elkaar steeds beter te vinden. Ook Jan Josef is steeds beter op schot, waardoor er meer ruimte voor mij komt.”

Programma
In dezelfde poule ontvangt Targos/Bevo belager Oosting/E&O. Landskampioen Lions begint, na het heftige finaleweekend in Hasselt, met een taaie thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. In Kwintsheul treft de thuisploeg AES/Arnhem, dat uit is op het plekje van de Zuid-Hollanders.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie