Skip to main content

VOC herovert koppositie in onderlinge strijd

By 22 januari 2017Eredivisie, Voorpagina

Succes Schoonmaak/VOC is de nieuwe koploper van de eredivisie. In Overijssel werd directe concurrent Sercodak/Dalfsen verslagen en van de koppositie verstoten: 23-24.

Advertentie

Bert Brouwer zag een grote voorsprong bij rust (11-17) in het tweede bedrijf gestaag slinken. Kort voor tijd prikte spelmaakster Larissa Nusser de aansluitingstreffer binnen namens Dalfsen. In de laatste minuut kreeg de Limburgse de ultieme kans gelijk te maken. Echter werd de poging vanaf 7-meter een halve minuut voor tijd gestopt door de doelvrouw van de Amsterdammers: Martine Hoogewoud.

Puntje los
Door de uitoverwinning is VOC een puntje los van Dalfsen. De lijstaanvoerder van de eredivisie gaat met zes bonuspunten de play-offs in. Vitro/Quintus volgt op plaats drie. De formatie uit Kwintsheul ontdeed zich zaterdagavond met moeite van laagvlieger E&O (32-29).

Voor de jonge ploeg van Portengen betekende het de tweede nederlaag in De Trefkoele. Eerder moesten de rood/zwarten buigen voor Quintus. Buiten de eigen dorpsgrenzen presteert Dalfsen beter in topwedstrijden. Zo werd het heenduel met VOC gewonnen (24-25) en werd gelijk gespeeld in Kwintsheul.

Studio Sport
Het topduel tussen Dalfsen en VOC is vanavond, in lange samenvatting, te zien op Studio Sport. De uitzending begint om 18:10 op NPO1.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment