Skip to main content

Volendam en Hurry-Up boeken belangrijke zege

By 20 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Kras/Volendam en JMS/Hurry-Up stevenen af op de kruisfinales om de landstitel. Beide ploegen uit kampioenspoule B maakten dit weekend geen fout.

Advertentie

Hurry-Up versloeg Targos/Bevo voor de tweede keer in een week. Na de bekerzege waren de gasten uit Panningen uit op revanche, getuige de 14-17 voorsprong bij rust. Voornamelijk in de snelle tegenaanval was de formatie van Harold Nusser effectief via Rik Elissen en Jeroen van den Beucken.

Hageman
Na rust gooide Hurry-Up-coach Martin Vlijm de boel om. Met Thies Berendsen in de punt van de dekking herpakte de Drentse thuisploeg zich. Falke zorgde vanaf7-meter voor de gelijke stand (19-19), waarna de Zwartemeerders het initiatief overnamen. Loek Hageman, die zijn rentree maakte, zorgde een aantal minuten voor tijd met zijn vijfde treffer voor het beslissende gaatje: 32-28.

https://vimeo.com/209013364

Advertentie

Ook Volendam voegde het vierde en vijfde punt toe aan het totaal. De oranjehemden uit het vissersdorp kenden weinig moeite met Oosting/E&O: 40-26. Nieuweling Igor Mrsulja werd gekroond tot man van de wedstrijd. De Serviër was goed voor zeven goals. Door de zege bedraagt het gat met nummer drie Bevo drie punten.

Fier aan kop
In kampioenspoule A gaat OCI-Lions fier aan kop. Ook in het derde duel van de play-offs maakte de formatie van Mark Schmetz geen fout. KWS/Quintus werd met ruime cijfers verslagen (36-21). Fiqas/Aalsmeer ontdeed zich met weinig moeite van AES/Arnhem. In Noord-Holland werd het 35-19 voor de thuisploeg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie