Skip to main content

Vollebregt, Van der Heijden en HSG Bensheim/Auerbach bereiken hoofdfase van EHF European League

Een aantal landgenoten heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de hoofdfase van de EHF European League. Zo ook internationals Kelly Vollebregt (foto) en Laura van der Heijden.

Advertentie

De Franse ploeg van de rechterhoek van Oranje Neptunes de Nantes rekende voor de tweede keer af met Molde Elite waar Romé Steverink sinds dit seizoen speelt. De return in Noorwegen eindigde in 24-30 voor de werkgever van Vollebregt die deze week met de nationale ploeg de voorbereiding op het WK start.

Ook succes voor het Nederlands getinte HSG Bensheim/Auerbach. De Duitse bekerfinalist won uit bij competitiegenoot VfL Oldenburg (27-30) waardoor ook HSG Bensheim/Auerbach in de kokers van de EHF European League gaat.

Korsten en Dekker
Bijna heel het uur in Oldenburg stond Helen van Beurden bij de winnende gasten onder de lat. Ze kwam tot elf reddingen (33 procent). Waar Pam Korsten – sinds de zomer nieuw bij VfL Oldenburg – drie keer scoorde, maakte rechterhoekspeler Sarah Dekker gisteren twee goals in Europa.

Advertentie

Oranjedame Laura van der Heijden heeft ook de groepsfase van het bekertoernooi gehaald. Na een overwinning in Frankrijk had Chambray Touraine genoeg aan een gelijkspel bij DHK Banik Most. Het werd in Tsjechië 27-27 (14-13).

Op 30 november
Borussia Dortmund is uitgeschakeld. In Duitsland verloor de ploeg van Henk Groener al met één treffer verschil van HC Dunarea Braila en de terugwedstrijd in Roemenië eindigde in 27-22. Harma van Kreij vond tevergeefs twee keer het.

WK-ganger Tess Lieder verrichte zeven reddingen (29 procent) voor Borussia Dortmund. Net als Vollebregt en Van der Heijden meldt ook de goalie zich op Papendal. Op 30 november start het wereldkampioenschap voor de Oranjedames.

Spaans stuntje
Net als Borussia Dortmund heeft ook het København Håndbold van Kim Molenaar en doelvrouw Bianca Schanssema het in kwalificatieronde drie niet gered. Na de remise in Spanje verraste Costa del Sol Malaga met een overwinning in Denemarken: 20-25 (8-14).

In januari start de poulefase van de EHF European League. Dan voegt ook Nathalie Hendrikse zich met Thüringer HC bij de laatste zestien clubs.

Foto: FotoReza

Advertentie