Wie demarreert in De Bloemhof?

Koplopers van de HandbalNL League Aalsmeer en Volendam treffen elkaar vanavond in De Bloemhof. Welke ploeg demarreert richting de finale om de landstitel?

Advertentie

Dat titelhouder Aalsmeer het goed doet in de HandbalNL League is geen verrassing. Sinds 2018 is de formatie van Bert Bouwer in bezit van de schaal. Ook liet Aalsmeer zich twee maanden geleden zien tijdens de Final4 van de BENE-League.

Passend afscheid Ortega
Volendam is de verrassing in de kampioensfase. De oud-landskampioen is helemaal terug. Net als Aalsmeer tien punten en na een aantal seizoenen wordt weer rekening gehouden met de oranjehemden.

Het behalen van de best-of-three zou voor trainer/coach van Volendam Mark Ortega een prachtig toetje zijn. De Amerikaan is bezig aan zijn laatste weken in het vissersdorp. In de zomer neemt Geert Hinskens, nu nog in dienst van hekkensluiter Quintus, het stokje over.

Advertentie

Samir Benghanem
Bij Aalsmeer is Samir Benghanem niet helemaal okselfris. Een week geleden trad de international in Zwartemeer al ziek aan tegen Hurry-Up. Door een penaltystop van Marco Verbeij konden Benghanem en consorten toch als winnaar het parket verlaten (23-24).

Het heenduel tussen Volendam en Aalsmeer eindigde in 28-33. Nog altijd een doorn in het oog voor hoekspeler van de Volendammers Leon Geus. Zo liet hij deze week weten in een interview.

LIONS op drie punten
De winnaar in De Bloemhof kan alvast gaan nadenken over de te plaatsen televisiesteiger. LIONS volgt met nog vier speelrondes te gaan in de HandbalNL League op drie punten van aanstaande opponenten Aalsmeer en Volendam. Nummer vier op de ranglijst Bevo heeft zes punten.

Foto: FotoReza

Advertentie