Skip to main content

De Zomertransfer top 10: binnenland

Terwijl de Olympische Spelen in Rio steeds dichterbij komen, gaan de verschillende clubs in binnen- en buitenland langzaam weer in voorbereiding. Aan een roerige transferperiode komt een eind. Handbal Inside zet de meest spraakmakende Nederlandse handbaltransfers op een rijtje! Vandaag deel 1: binnenland.

Advertentie

10. Mariël Beugels
De doelpuntenmachine van E&O vertrekt naar bekerwinnaar VOC. Voor de behendige spelmaakster een fantastische stap. In de tweede seizoenshelft meermaals in de dubbele cijfers geraakt en had daarmee een groot aandeel in handhaving van de Emmense dames. Ook Bo van Wetering gaat uitkomen voor de donkergroenen uit de hoofdstad.

9. Marc de Vreede
De smaakmaker van Hercules (op de foto links) zoekt het hogerop bij provinciegenoot Quintus. Versterkt de opbouwrij van de kersverse deelnemer aan de grensoverschrijdende BENE-League. De Hagenees durft de concurrentiestrijd aan in Kwintsheul!

8. Rob Jansen
De dragende kracht van eredivisionist Tachos beloonde zichzelf met een transfer naar Noord-Holland. De doelpuntenmaker gaat voor Aalsmeer aan de slag in de BENE-League.

Advertentie

7.  Ilya Belgareh
De linkshandige jeugdinternational van Bevo maakt een mooie stap van de eerste divisie naar het hoogste podium. Bij V&L krijgt de hoekspeelster, die met Jong Oranje negende werd op het WK, de kans zichzelf te bewijzen in de eredivisie.

6. Sjoerd Boonstra
Durfde het aan: van E&O naar Hurry-Up. Laat in Emmen een talentvolle groep achter. Moet kolos Cibulskis doen vergeten in Zwartemeer. Is het oranje truitje van de buur niet onbekend: Boonstra begon met handballen bij Hurry-Up. Omgekeerd bewandelen maar liefst vier (!) Hurry-Uppers de omgekeerde route!

5. Annika Noordink
Het nieuwste schaakstuk van Peter Portengen bij Dalfsen: Annika Noordink (in het midden op de foto). De jeugdinternational moest tijdens het WK afhaken met een blessure. Krijgt in Overijssel een seizoen lang de tijd te laten zien wat ze in haar mars heeft. Nieuweling Ellen Janssen moet Kristy Zimmerman doen vergeten tussen de palen.

4. Dimitris Katsikis
Griekse linkspoot kwam uit de hoge hoed van Hurry-Up. In Zwartemeer zochten ze een stand-in voor publiekslieveling Ronald Suelmann. Kwamen na een lange zoektocht uit bij de international van het Zuid-Europese land. Katsikis is niet de enige tropische verrassing van de nieuwe ploeg van Vlijm: onder de lat komt de Deen Aagaard de ploeg versterken.

3. Eduard Klyuyko
Één van de nieuwe blikvangers in Volendam is de Oekraïner Eduard Klyuko. Klinkt als een meedogenloze kickboxer, is in werkelijkheid een slimme middenopbouwer. Na omzwervingen langs Duitsland, Rusland en België komt de 23-jarige spelmaker terecht bij de ploeg van Pjotr Konitz. Verder tikte Volendam nóg een topspeler op de kop: jeugdinternational Rutger ten Velde komt over van TuS Derschlag.

2. Luka Groff
Een Sloveen moet Luc Steins doen vergeten in Zuid-Limburg: Luka Groff. De 20-jarige architect komt over van het Belgische KV Sasja. De fysiek sterke Groff is jeugdinternational van Slovenië en kwam uit op meerdere jeugd EK’s en WK’s uit.

 1. Leon van Schie
Zonder enige twijfel dé binnenlandse transfer van de zomer: Leon van Schie (links op de foto) vertrekt naar KRAS/Volendam. De aanvoerder van het Nederlands team hoopte stiekem op een Frans avontuur, maar keert uiteindelijk terug naar de Nederlandse competitie. Veroverde afgelopen seizoen op overtuigende en spectaculaire wijze de titel in België met Achilles Bocholt.

Door: Stijn Steenhuis
Foto’s: FotoReza, Tina KolthofAdvertentie