Skip to main content

Zuur zilver voor Smits en SC Magdeburg

International Kay Smits (foto) heeft gisteren in de finale van de DHB Pokal genoegen moeten nemen met de zilveren medaille. SC Magdeburg werd pas na strafworpen door Rhein-Neckar Löwen verslagen: 36-34.

Advertentie

Even voor het einde van de reguliere speeltijd kon Smits de landskampioen de beker schenken. Vanaf zeven meter faalde de rechteropbouwer van Oranje bij 27-27 waarna een verlenging volgde.

Tien goals
In overtime gingen SC Magdeburg en Rhein-Neckar Löwen tot 34-34 gelijk op. Pas in de strafworpenreeks maakte de ploeg in het geel, waar Uwe Gensheimer er negen maakte, het verschil.

Ruim 20.000 fans zagen Smits topschutter van de finale worden. De Limburger maakte er in Keulen tevergeefs tien. Bij de laatste vier scoorde Smits al twaalf keer.

Blaauw en Houtepen
SG Flensburg-Handewitt is ten koste van TBV Lemgo derde geworden in het bekertoernooi. De ploeg van assistent Mark Bult won aan het begin van de middag de troostfinale met 28-23 (17-11). Namens TBV Lemgo scoorden Niko Blaauw (drie goals), Thomas Houtepen (twee), Bobby Schagen en Niels Versteijnen.

Foto: FotoReza

Advertentie