Belgen opnieuw in zee met Sportbeat

0

De zes Belgische BENE-Leagueploegen en Sportbeat gaan opnieuw met elkaar in zee. De tv-zender uit België gaat de aankomende twee seizoenen in de grensoverschrijdende topcompetitie alle thuiswedstrijden van de binnenlandse clubs in beeld brengen. 

Daarmee trekken de Belgische clubs in de BENE-League evenals vorig seizoen hun eigen plan. Het NHV is voor de zes Nederlandse club op zoek naar een overkoepelende manier de thuiswedstrijden in eigen land te streamen.

Sportbeat neemt alle BENE-Leaguepartijen in België op. Samenvattingen van de duels zijn tijdens een sportuitzending op televisie en als losse video’s op internet te zien. Of de tv-zender ook wedstrijden live op internet gaat uitzenden is onbekend.

Uniforme wijze
Het NHV verplichtte de Nederlandse ploegen vorig seizoen de thuiswedstrijden live uit te zenden op internet. Dat gebeurde op uiteenlopende – van YouTube tot Facebook – manieren. Op dit moment is de bond bezig met het vinden van een uniforme wijze de BENE-Leaguewedstrijden live op internet uit te zenden.

Fanseat
In het seizoen 2017/2018 zond het Finse mediabedrijf Fanseat alle BENE-Leagueduels, zowel in Nederland als België, uit. Door de hoge kosten van een abonnement op Fanseat en betaalmuur liep de samenwerking in de soep.

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here