Bevo boekt knappe overwinning op Aalsmeer

Targos Bevo Hc heeft vanavond een knappe uitoverwinning geboekt op FIQAS/Aalsmeer. De ploeg van trainer Martin Vlijm stond de gehele wedstrijd op voorsprong en won uiteindelijk verdiend: 20-24.

Eerste helft
De beginfase was voor de bezoekers uit Panningen. De ploeg van Martin Vlijm had na 10 minuten spelen al een voorsprong van 3-6. Aalsmeer had het lastig tegen de stugge dekking van Bevo en kwam maar moeizaam tot scoren. Na een twee minuten tijdstraf voor Jeroen van den Beucken kon Aalsmeer toch terugkomen in de wedstrijd. Via doelpunten van Lubbert, Castien en van Dam kwam Aalsmeer na 20 minuten spelen terug tot 7-8 en moest Martin Vlijm een time-out nemen. In de laatste 10 minuten tot de rust werd er, mede door goed keeperswerk aan beide kanten, niet veel meer gescoord en de ruststand was 9-11 voor de bezoekers uit Panningen.

Tweede helft
Via twee doelpunten van Nils Dekker en een aantal goede reddingen van Marco Verbeij, waaronder een gestopte break, kon Aalsmeer meteen na rust weer op gelijke hoogte komen: 12-12 na 37 minuten. Bevo herstelde zich echter snel en via doelpunten van Haenen en van den Beucken kwamen de Noord-Limburgers op een 12-15 voorsprong en nam Aalsmeer-trainer René Romeijn een time-out. Ook na de korte onderbreking bleef Bevo goed spelen. De dekking stond goed en de schoten die er toch doorheen kwamen waren een eenvoudige prooi voor doelman Bart Ravensbergen. Via de snelle tegenaanval konden Merijn Haenen en Robin Jansen hun ploeg tien minuten voor tijd op een voorsprong van vijf doelpunten zetten: 15-20.

Jeroen van den Beucken maakte er na 53 minuten met zijn elfde treffer 16-23 van en toen zijn broertje Mark een penalty van Frank Lubbert stopte leek de wedstrijd gespeeld. Wai Wong bracht Aalsmeer nog wel terug tot 18-23 maar veel hielp dat niet meer. Remco van Dam en Robin Boomhouwer brachten de eindstand uiteindelijk op 20-24.