Bont en Schoenaker op titelkoers in Denemarken

0

Ze sloten de competitie af op de vierde plaats, maar staan een aantal weken later op matchpoint in de Deense titelstrijd: Debbie Bont en Myrthe Schoenaker. Zaterdag kan het duo met Kobenhavn Handbold het eerste landskampioenschap uit de clubhistorie binnen hengelen.

Advertentie

In de halve finale van de play-offs voltrok een ware stunt zich in de Deense hoofdstad. Niet één, maar twee maal werd koploper Midtjylland verslagen. De titelfavoriet kon inpakken. In het tweede duel vertolkte international Bont een hoofdrol met een serie treffers. De Volendamse schopte het tot het sterrenteam van de speelronde.

Matchpoint
Runner-up NFH wachtte zaterdag in het eerste finaleduel. In het hol van de leeuw greep Kobenhavn Handbold een voorsprong (12-15). Na zestig minuten werd de marge behouden (26-29) en dus kunnen beide landgenoten aanstaande zaterdag in eigen huis de Deense titel binnen halen.

Dulfer
Kobenhavn Handbalbold werd nog nooit kampioen van Denemarken. Na de zomer is ook Kelly Dulfer te bewonderen in de shirt van ploeg uit de hoofdstad. Wellicht verdedigt de international de clubkleuren van de kersverse kampioen.

Foto: Kobenhavn Handbold

Shopping

LAAT EEN REACTIE ACHTER