Bont: Weten welke vechtlust nodig is

0

København Håndbold of HC Odense. Een van de clubs mag zich binnenkort kampioen van Denemarken noemen. International Debbie Bont verwacht een spannend slot.

København Håndbold sloot de reguliere competitie af op de eerste plaats, maar ontdeed zich in de halve finale van de play-offs ternauwernood van Viborg HK. De formatie uit de hoofdstad poetste een achterstand weg. “Na het verloren thuisduel kwam er veel druk op te staan”, legt Debbie Bont uit. “Gelukkig speelden we daarna een supergoede wedstrijd.”

Ingekocht
Aan het eind van het derde, en beslissende, duel trok København Håndbold alsnog aan het langste eind (27-26). “Na het laatste fluitsignaal ben je alleen maar superblij dat je de finale gehaald hebt”, is de rechterhoekspeelster uitgelaten. “We weten na de halve finale welke vechtlust nodig is om te winnen.”

In de eindstrijd komt København Håndbold, waar ook landgenoten Dulfer en Schoenaker spelen, HC Odense tegen. “Na een lastige competitiestart hebben ze bewezen een hele sterke ploeg te zijn”, weet Bont. “Van te voren tipte iedereen hen als favoriet. Ze hebben afgelopen zomer veel speelsters van de Deense nationale ploeg ingekocht.”

Gewaagd
In 2017 werd Bont uitgeschakeld door titelhouder Nykobing. “We staan er beter op dan een jaar geleden”, weet de international uit Volendam. “We hebben nieuwe speelsters goed en snel ingepast. In de competitie hebben we een keer gewonnen en gelijkgespeeld tegen Odense. We zijn aan elkaar gewaagd.”

Lees ook: Toekomstige club Wester zeker van Champions League-deelname

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here