Borussia Dortmund loopt warm voor treffen in Champions League

Borussia Dortmund lijkt alweer op stoom in de Bundesliga. Gisteravond liet de titelkandidaat, die dit weekend uitkomt in de Champions League, geen spaan heel van VfL Oldenburg.

De gasten uit Noord-Duitsland waren in de eerste speelronde nog wel verantwoordelijk voor een stunt op TuS Metzingen. Tegen Borussia Dortmund kon de formatie waar Marloes Hoitzing, overgekomen van V&L, nieuw is geen potten breken.

De partij eindigde in 35-17 (15-7). Inger Smits scoorde vijf keer. Ook Delaila Amega trof voor het eerst het net namens haar nieuwe club. Dat deed de spelmaakster van Oranje ook vijf maal.

Vier voor Van Zijl
Verder werkten ook nieuweling Tessa van Zijl (4), Kelly Vollebregt (3). Kelly Dulfer (2) en Merel Freriks zich op het wedstrijdformulier. Yara ten Holte maakte, door een blessure van landgenoot Rinka Duijndam, opnieuw minuten onder de lat van de geel-zwarten.

De topper tussen SG BBM Bietigheim en Thüringer HC, waar Anouk Nieuwenweg onder contract staat, is onbeslist geëindigd: 29-29.

Odense HC
Dit weekend komt Borussia Dortmund niet in de Bundesliga in actie. Een spannende confrontatie in de Champions League staat op het programma. In Denemarken treft de Nederlands getinte formatie het Odense HC van Tess Wester, Nycke Groot en de geblesseerde Lois Abbingh.

Foto: Tina Kolthof