Bundesliga begint eerste weekend van september

By 10 augustus 2020Buitenland, Duitsland, Featured

De Bundesliga voor vrouwen begint gewoon in het eerste weekend van september. De HBF heeft het speelschema gepubliceerd.

Waar in België tot 1 oktober geen officiële wedstrijden gespeeld mogen worden, gaat de Bundesliga ondanks de aanwezigheid van het coronavirus volgens plan starten. De eerste speelronde staat in het weekend van 5 en 6 september op de agenda.

Volgens Andreas Thiel van de HBF staan de ploegen te popelen weer te starten. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheid fans bij de wedstrijden toe te laten.

Aantal toeschouwers
Thiel: “Voor de clubs is het natuurlijk zowel vanuit emotioneel als financieel oogpunt belangrijk om voor fans te spelen. Het aantal toeschouwers dat welkom is zal per locatie variëren.”

Het Nederlands getinte Borussia Dortmund, dat vorig seizoen bovenaan de ranglijst afsloot, gaat in de eerste speelronde op bezoek bij de kampioen van de tweede Bundesliga: Buchholz 08-Rosengarten. Runner-up SG BBM Bietigheim ontvangt HSG Bad Wildungen Vipers.

BENE-League en eredivisie
De Bundesliga voor mannen start een maand later in oktober. De Nederlandse clubs in de BENE-League moeten door de regelgeving in België de competitiestart uitstellen. Het begin van de eredivisie staat nog altijd voor het weekend van 12 en 13 september op de rol.

Foto: Tina Kolthof