Eijlers gaat door: Ik wil een EK spelen

0

Gerrie Eijlers heeft zijn contract bij KRAS/Volendam verlengd. Zo gaat de 38-jarige doelman door. 

Een moeizaam seizoen bij Volendam zette Eijlers aan het denken. De international kon zijn terugkeer naar Nederland niet bekronen met eremetaal. Na lang wikken en wegen besluit hij zijn contract in Noord-Holland met een nieuw jaar te verlengen.

Drijfveer
In het Handbal Inside Magazine, dat deze week op de deurmat ploft, legt Eijlers zijn keuze uit aan auteur Sonny Sier: “Mijn drijfveer is dat ik nog een EK wil spelen. En die kans is volgend jaar groter dan ooit. Ik ben op de leeftijd dat je langzaam gaat denken aan stoppen. In je beslissing neem je de aspecten mee die je afgelopen seizoen hebt meegemaakt.”

Balen
In het blad is de keeper, die tevens ingaat op de samenwerking met positiecollega Dennis Schellekens, niet mild. “Hoewel het allemaal niet even vlekkeloos ging en ik nog steeds baal dat we de finale om de landstitel niet hebben gehaald, zie ik dat dit team potentie heeft. Het spelletje is nog te leuk om ermee te stoppen”, legt de oud-doelman van onder meer GWD Minden uit.

Met Oranje hoopt Eijlers in 2020 uit te komen op het EK. Het kampioenschap wordt voor het eerst uitgebreid naar vierentwintig landen. In de kwalificatiefase is Nederland onder meer gekoppeld aan Slovenië.

Het hele interview met Gerrie Eijlers lezen? Neem een abonnement op Handbal Inside Magazine. Het kost slechts €24,95 per jaar. Klik hier

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here