Einde toptijdperk Dalfsen, selectieleden in de uitverkoop

0

Na zes landskampioenschappen, vijf bekers en meerdere kwalificatieduels in de Champions League is het toptijdperk van Dalfsen ten einde. De Overijsselaars zijn vierde geëindigd in de eredivisie. Stichting Tophandbal Dalfsen trekt de stekker uit het project. Een groot deel van de selectie is nog op zoek naar een nieuwe club.

In het slotduel in de huidige samenstelling boog Dalfsen zaterdagavond voor VZV (29-21). Zo gaat het seizoen voor de formatie van Monique Tijsterman als een nachtkaars uit. Na het desastreuze nieuws leek Dalfsen door een stunt in de kwartfinale van de beker tegen titelhouder VOC geprikkeld en klaar voor de prijzenjacht. Uiteindelijk grijpt de topclub van weleer naast alle prijzen.

De Stichting Tophandbal Dalfsen maakte in maart bekend na het seizoen te stoppen. Door de vroege gang van talenten naar het buitenland en de toenemende concurrentie van de HandbalAcademie ziet de stichting te weinig toekomst in het talentenproject in het Oosten. Een deel van de selectie maakte voor de start van de kampioensstrijd al de transfer naar een andere club bekend.

Uitgaande transfers Dalfsen:
Jill Kooij: Neckarsulmer SU (Duitsland)
Dominique Koppe: VZV
Silvana Koppe: VZV
Kalia Klomp: HandbaL Venlo
Lisa Oosterwijk: Voorwaarts

Moedervereniging SV Dalfsen heeft besloten de eredivisielicentie te behouden. Het voornemen is om met gretige talenten uit de regio na de zomer te strijden tegen degradatie uit de eredivisie. In de wandelgangen wordt gefluisterd over dat een doorstart van Dalfsen op het hoogste niveau op losse schroeven staat.

Stoppen
Tegen VZV kwamen Nienke de Wild en Nikki Wilsterman voor het laatst in actie binnen de lijnen. Het tweetal heeft besloten te stoppen op niveau. Wat basiskrachten als Nele Antonissen, Roos van Leeuwen en jeugdinternational Nyala Krullaars gaan doen is nog onbekend. Laatstgenoemde zou in belangstelling staan van meerdere clubs uit het buitenland.

Uitverkoop
Hoofdtrainster Monique Tijsterman, die haar job bij Dalfsen combineerde met werk bij het NHV, heeft nog geen nieuwe club. Ook selectieleden als Tessa Hilbrands, Roos Daleman en Quinty van der Horst hebben nog geen onderdak gevonden. Door het einde van de competitie kan de uitverkoop starten.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here