Eredivisie telt misschien wel negen gevaarlijke teams

By 21 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Na twee speelrondes in de eredivisie voor vrouwen is vooral veel onduidelijk, maar één conclusie kan getrokken worden: de competitie telt negen gevaarlijke teams.

SEW was afgelopen weekend in eigen huis te sterk voor de eerste koploper van de eredivisie: Borhave. Na 18-13 kwamen de gasten uit Borne terug tot 18-16. Onder meer door acht treffers van Britt Holster eindigde de spannende partij toch in het voordeel van de Noord-Hollanders (21-19).

Daarmee is SEW, na een openingsnederlaag tegen VOC (23-17), op gelijke hoogte gekomen met Borhave. Ook HandbaL Venlo pikte na een uitglijder tegen provinciegenoot V&L (28-29) in de tweede speelronde de eerste twee punten op.

Twee punten of meer
Van degradatiekandidaat DSVD werd door de dames van Robin Gielen gehakt gemaakt: 18-42. Samen met BFC en Fortissimo, dat gisteren ten onder ging tegen bekerhouder Quintus (22-37), zijn de Deurningers nog puntloos. Alle andere teams in de eredivisie, negen om precies te zijn, hebben al twee punten of meer gepakt.

Dat VOC, VZV en ook HandbaL Venlo sterk zijn werd vooraf al gezegd. Promovendus Kwiek wordt al voor langere tijd getipt als gevaarlijke outsider. Daarbij lijken ook V&L en Volendam, dat zich flink heeft weten te versterken, sluwe plannen te hebben.

Hete avondjes
Na dit weekend zijn tevens SEW, Borhave en Quintus – dat Celine Michielsen uit de Bundesliga heeft teruggehaald – niet uit te vlakken. Dat worden voor de kampioenskandidaten hete avondjes in Geleen, Raalte en Borne. De neutrale kijker lijkt de grote winnaar te worden.

Lees ook: VZV en VOC door het oog van de naald

Foto: Jaap van der Pijll