Geluiden over buitenlandse bondscoach worden luider

0

De kans wordt steeds aannemelijker dat begin februari een buitenlandse bondscoach voor de Oranjedames wordt gepresenteerd door het NHV.

Dat melden verschillende bronnen aan Handbal Inside. Na het vertrek van Helle Thomsen is technisch directeur Paul van Gestel de zoektocht naar een opvolger van de Deense gestart.

Afgelopen zaterdag bevestigde Monique Tijsterman niet te zijn gebeld door de bond. De trainster neemt na twee jaar afscheid van Dalfsen en is op zoek naar een nieuwe uitdaging. De klus bij de Oranjedames lijkt aan Tijsterman voorbij te gaan.

Vergaande gesprekken
Ook de naam van Peter Portengen, die als assistent al eens onderdeel uitmaakte van de nationale ploeg, is nadrukkelijk gelinkt aan de succesvol Oranjedames. Volgens bronnen kan ook de naam van de huidige oefenmeester van Volendam de prullenbak in, omdat het NHV vergaande gesprekken gevoerd zou hebben met een kandidaat die niet uit Nederland komt.

WK
Eind maart komt Nederland voor het eerst weer in actie. Op 22 maart oefenen de Oranjedames in Groningen tegen Duitsland. Door de derde plaats op het EK in Frankrijk is de nationale ploeg reeds geplaatst voor het WK in december.

Foto: Jaap van der Pijll

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here