Goals oud-international Van Olphen goed voor remise

Het Franse Merignac heeft een punt overgehouden aan het duel met competitiegenoot Saint Amand (26-26). Oud-international Sanne van Olphen was belangrijk voor de thuisploeg.

Advertentie

Voorafgaand aan het treffen met de nummer vier op het hoogste niveau van Frankrijk teerden Van Olphen en consorten op één zege in twaalf duels. Tegen Saint Amand pikte Merignac een nieuw puntje op.

Na rust (13-14) leek de goede kant op te gaan voor Merignac. Van Olphen hielp haar team aan de juiste kant van de score (20-17). In totaal scoorde de 31-jarige rechteropbouwspeelster zeven keer tegen de Franse hoogvlieger. Bij het horen van het laatste fluitsignaal hielden beide teams een punt over aan het spannende treffen.

Rugbyspeler Muller
Sinds de zomer van 2019 speelt Van Olphen voor Merignac. Na het seizoen 2017/2018 besloot de voormalig olympiër in dienst van Viborg HK uit Denemarken nog te stoppen. Daar kwam Van Olphen door de aanbieding van haar Franse werkgever op terug. Haar vriend, de Argentijn Alex Muller, is professioneel rugbyspeler in dezelfde omgeving.

Advertentie

Door de remise klimt Merignac uit de degradatiezone. De formatie van Van Olphen houdt vier ploegen onder zich.

Toulon en Metz Handball
Het Toulon van Charris Rozemalen (twee doelpunten) en EK-ganger Jessy Kramer (één goal) heeft na een stroeve competitiestart de smaak te pakken. Opnieuw zegevierde de Zuid-Franse club. Dit maal was het Bourg de Peage van landgenoot Kristy Zimmerman met 28-29 de klos.

Titelhouder Metz Handball blijft soeverein aan kop gaan in de Franse eredivisie. Onder meer door twee treffers van Debbie Bont werd thuisploeg Dijon met 27-32 geklopt door het team dat wordt gecoacht door Manu Mayonnade.

Foto: FotoReza

Advertentie