Groot deel trainingsgroep Hurry-Up in quarantaine

By 21 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

Een groot deel van de trainingsgroep van Hurry-Up moet na een positieve coronatest van een teamgenoot in quarantaine. Dat melden de Zwartemeerders op de website van de club.

Afgelopen dinsdag trainde de besmette teamgenoot voor het laatst. Omdat andere selectieleden, zo ook een aantal A-junioren, in nauw contact met hem zijn gekomen moeten ook zij tien dagen in thuisquarantaine.

Hurry-Up was zaterdag op weg naar Panningen. Terwijl de ploeg aan de busreis naar Noord-Limburg was begonnen kreeg de zieke teamgenoot, die inmiddels een test had laten doen en in Drenthe achtergebleven was, telefoon van de GGD met de mededeling dat hij positief getest was. Hurry-Up besloot om te keren.

Buur E&O
Ook bij buur E&O is een lid van de trainingsgroep van de eredivisionist positief getest. Daardoor is het eredivisieduel tussen Houten en de Emmenaren niet doorgegaan. Ook een groot deel van de selectie van E&O is al sinds donderdag op advies van de GGD geïsoleerd.

Bij de beslissing in quarantaine te gaan is het advies van de GGD leidend. Naar aanleiding van het contact- en brononderzoek hakken zij belangrijke knopen door en bellen de vereniging. Wanneer men niet in nauw contact is gekomen met een besmet persoon is het vaak alleen nodig voor veertien dagen de fysieke gesteldheid in de gaten te houden en bij lichten klachten een coronatest aan te vragen.

Verplaatsen
Houten – E&O wordt op 13 oktober ingehaald. Wat het lot van het duel in de HandbalNL League tussen Hurry-Up en Aalsmeer is, is nog onbekend. De kans is aanwezig dat ook voor deze partij een nieuwe datum geprikt moet worden.

Foto: Tina Kolthof