Havas stoot door naar eredivise

Havas is na de zomer in de eredivisie te bewonderen. De formatie uit Almere profiteerde optimaal van een gelijkspel van concurrent Olympia’89/DOS’80. Eerder vond kampioen van de eerste divisie Hercules/WHC de weg omhoog.

Havas zegevierde in de slotronde in de eerste divisie. GHV werd met 33-31 verslagen. Door een gelijkspel van Olympia’89/DOS’80 bij NHC (25-25) passeerde Havas de concurrent uit Noord-Brabant.

Normaal gesproken zou de tweede plaats recht geven op het spelen in de nacompetitie, maar de degradatie van Quintus uit de BENE-League heeft gevolgen voor de promotie- en degradatieregeling in zowel de eredivisie als de eerste divisie.

Quintus 2
Door de degradatie van Quintus naar de eredivisie, moet ook Quintus 2 omlaag. De Heulse reserveploeg komt volgend seizoen uit in de eerste divisie. Door de tiende plaats van Quintus 2 in de eredivisie, en daarmee deelname aan de Runner Up Competitie, komt een directe promotieplaats vrij.

Play-offs
Havas gaat aan de haal met de plotse ladder omhoog. Voor Olympia’89/DOS’80 zijn de druiven zuur. De gedoodverfde promotiekandidaat komt uiteindelijk een goal tekort voor directe promotie. In de play-offs, tussen de periodekampioenen uit de eerste divisie en eredivisionisten Aristos en Bevo 2, knokken de rood-zwarten om één ticket voor de eredivisie.

Foto: Jaap van der Pijll

Geef een reactie