Herkansing voor WHC-Hercules en DFS Arnhem

By 18 september 2020Competities, Eredivisie, Featured

In de tweede speelronde in de eredivisie zijn opponenten WHC-Hercules en DFS Arnhem uit op eerherstel. In Den Haag krijgen de eredivisionisten een herkansing.

Een week geleden ging WHC-Hercules in de eerste speelronde onderuit. Dat gebeurde op bezoek bij stadgenoot Hellas. De thuisploeg in het wit-blauw wist WHC-Hercules, de kampioen van de eerste divisie in 2019, met 21-20 te kloppen.

Met negen goals was Wessel Coster de gevierde schutter bij Hellas. Tegen DFS Arnhem moet WHC-Hercules het stellen zonder Lars Vogelaar die zijn enkelbanden heeft afgescheurd.

DFS Arnhem kreeg een tik van Tachos. In eigen huis ging de formatie van nieuwe hoofdtrainer Pascal Lucassen met liefst 29-39 ten onder. Verdedigend is er voor DFS Arnhem werk aan de winkel. Onder Fred Michielsen, vorig seizoen nog werkzaam in Arnhem, is Tachos uit de startblokken geschoten.

Dynamico tegen Hellas
Kampioenskandidaat Quintus komt voor het eerst dit seizoen in actie in eigen huis. Na de uitzege op LIONS komt promovendus Feyenoord op bezoek. De bezoekers uit Rotterdam pakten vorig weekend tegen Havas twee historische punten.

Lees ook: Houten – E&O door besmetting verplaatst

Een ander in het oog springend affiche is Dynamico – Hellas. Beide competitiegenoten startten met winst. Dat deed de thuisploeg uit Oss in De Bloemhof. Aalsmeer 2 was de klos tegen de ploeg van Vladan Mijalkovic (27-29).

Programma eredivisie: WHC-Hercules – DFS Arnhem, Havas – Volendam 2, Tachos – LIONS 2, Quintus – Feyenoord, GHV – Aalsmeer 2, Dynamico – Hellas, Bevo 2 – BFC (zondag).

Foto: Imv-Fotografie