HSG Nordhorn-Lingen klimt podium op

Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen is door een zege op Wilhelmshavener HV gestegen naar de derde plaats in de tweede Bundesliga.

In Nordhorn klonk na 14-9 bij rust het laatste fluitsignaal bij 27-24. Bij de thuisploeg kwamen landgenoten Patrick Miedema (4) en Alec Smit (3) tot scoren. Aan de overkant bolde Duncan Postel vier keer het net.

Drie punten
Door de zege klimt HSG Nordhorn-Lingen, waar goal van Oranje Bart Ravensbergen in acht minuten tot drie stops kwam, het podium op. Het gat met runner-up HSC Coburg is drie punten.

Ook Jorn Smits zegevierde in de negentiende speelronde. Mede door drie goals van de Limburgse linkeropbouwer won TV Emsdetten met een doelpunt verschil van thuisploeg HC Elbflorenz 2006: 33-34.

Bartek Konitz
Het VfL Eintracht Hagen van oud-international Bartek Konitz boekte een benauwde uitzege op TuS Ferndorf. Het treffen eindigde in 21-22. Konitz maakte namens de gasten twee doelpunten. VfL Eintracht Hagen, dat in 2017 promoveerde naar de tweede Bundesliga, is terug te vinden op de dertiende plaats in de Duitse competitie.

Foto: FotoReza