“Ik heb me als doel gesteld te willen spelen in de Bundesliga”

0

Het EK-debuut van Nederland ging aan de neus van Rutger ten Velde (22) voorbij.  In het Handbal Inside Magazine vertelt de linkerhoekspeler over zijn toekomst.

Ten Velde heeft heldere gedachtes. Rancune na het mislopen van het EK komt bij de gretige flankspeler niet voor. Met Wilhelmshavener HV degradeerde hij naar de derde Bundesliga. Aanbiedingen uit de tweede Bundesliga wees Ten Velde na simpele optelsommetjes af. “Bij Wilhelmshavener HV hebben ze een nieuwe eigenaar en die heeft mooie plannen met de club. Het team speelde lang mee in de top van de tweede Bundesliga en heeft zelfs een verleden op het hoogste niveau in Duitsland. De omgeving ademt handbal”, vertelt Ten Velde opgewekt. “Er is een meerjarenplan om terug te keren naar de Bundesliga. Heel interessant.”

“Er wordt in de club en het team geïnvesteerd. Dat merk je ook aan de spelers die worden aangetrokken. Het gaat voortvarend in de competitie. We staan eerste en hebben een mooie voorsprong”, is de Arnhemmer tevreden. “Het wordt een stuk professioneler. Zo is ons krachtprogramma veel uitgebreider en is er een nieuw deel aan de hal gebouwd.”

Meerjarenplan
Ten Velde speelt met twee landgenoten bij de blauw-roden: Duncan Postel en oud-international Bartek Konitz. Met laatstgenoemde heeft de linkerhoekspeler een opvallende klik. “Ondanks het leeftijdsverschil kunnen we heel goed overweg. We trekken veel op. Na de training doen we vaak een koffietje in de stad of lunchen we. Dan neemt Bartek zijn gezin mee. Het is fijn om Nederlands te praten”, is hij tevreden. “Ook in het veld weten we elkaar te vinden. Het publiek heeft het vaak over de vliegers die we scoren of de bal achter de rug langs van Bartek op mij.”

De Duitse club van Ten Velde en consorten mikt op een rappe terugkeer naar de tweede Bundesliga. “Ik heb me als doel gesteld te willen spelen in de Bundesliga. Het liefst neem ik de kortste weg daar naartoe. Mocht een aanbieding komen sta ik daarvoor open, maar ik moet ook realistisch zijn”, legt Ten Velde uit. “Als hoekspeler moet je zorgen voor een goed scoringspercentage. En de wedstrijd daarop moet het percentage weer hoger zijn. In de huidige competitie gaat me dat goed af, maar er zijn ook periodes dat het minder loopt. Dat kan voor een hoek fataal zijn. Eigelijk moet je iedere wedstrijd leveren. Soms krijg je maar een aantal kansen. Ik moet constanter worden.”

Wil je het hele stuk lezen? Abonneer je op het Handbal Inside Magazine! Gebruik de code ‘BINNENBLIJF’ en ontvang vijf euro korting! Klik hier. 

Foto: FotoReza

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here