Jong Oranje op Papendal in aanloop naar WK

1

Over precies twee maanden is de finale van het WK U20. Deelnemer Jong Oranje is, met Merel Freriks (20) binnen de gelederen, de komende dagen samen op Papendal.

“We zijn hier tot en met woensdag. Daarna gaan we weer terug naar de clubs voor het slot van de competitie”, vertelt cirkelspeelster van het Duitse HSG Bensheim/Auerbach Merel Freriks. “In juni komen we opnieuw samen. Dan spelen we ter voorbereiding een vierlandentoernooi in Hongarije.”

Paraguay en Japan
Freriks is voor even terug op Papendal. Tot vorig jaar het tweede huis van de lijnspeelster, die haar opleiding genoot aan de HandbalAcademie. In de zomer van 2017 maakte de Drentse de overstap naar de Bundesliga. “Een vertrouwde omgeving. Fijn terug te zijn”, lacht Freriks vanuit Papendal. “We spelen op de training vaak afsluitend zes tegen zes. Dat is soms net zo vermoeiend als wanneer we een oefenwedstrijd tegen een ander land spelen.”

Tijdens de loting ontliep Nederland Europese toplanden als Frankrijk, Duitsland en Kroatië. “Dit wordt ons debuut op een WK. We gaan in de poulefase spelen tegen veel landen buiten Europa”, licht Freriks toe. “Bijvoorbeeld Paraguay en Japan. Er wordt heel ander handbal gespeeld.”

Knock-outfase
Een jaar geleden eindige Jong Oranje op de zesde plaats op het Europees kampioenschap. “Er zijn kansen door te gaan naar de knock-outfase. Daarna kun je er na een wedstrijd uit liggen. Behoorlijk spannend”, besluit Freriks. Van 1 tot en met 14 juli komt Nederland in actie op het wereldkampioenschap.

In de zesde uitgave van het Handbal Inside Magazine vertelt jeugdinternational Merel Freriks over haar eerste, pittige, jaar over de grens. Zo heeft de oud-speelster van E&O moeten leren op de bank te zitten én geniet ze van de trainingen bij de Nederlandse A-ploeg. 

Foto: Tina Kolthof

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here