Met veel interesse spieken bij de ándere poule

0

Oranje treft woensdagavond tijdens de laatste speelronde in de groepsfase Kroatië (18:00). Met een schuin oog wordt gekeken naar de groep waarmee Nederland in de hoofdronde gaat kruisen: poule D.

De top-3 uit groep C en D komt elkaar in Nancy tegen. De punten die zijn gewonnen tegen de groepsgenoten die zich ook hebben gekwalificeerd voor de hoofdfase van het EK worden meegenomen. Doordat aanstaande opponent Kroatië reeds is uitgeschakeld is het resultaat dat Oranje in Montbéliard neerzet onbelangrijk. Door zeges op Hongarije en Spanje kan Nederland in de volgende ronde van het EK rekenen op vier punten.

Henk Groener
In poule D zijn Roemenië en Noorwegen al zeker van de volgende ronde. Om 21:00 spelen de poulegenoten om de groepswinst. Nederland opent de hoofdfase op zondagavond tegen de lijstaanvoerder van poule D.

Lees ook: Nederland op zondagavond van start in hoofdfase

Het Duitsland van voormalig bondscoach Henk Groener kan tijdens de laatste speelronde in de groepsfase nog buiten de boot vallen. Tegen nummer laatst Tsjechië hebben de Oosterburen aan een punt genoeg om EK-deelname in Frankrijk te verlengen. Wanneer Tsjechië met acht goals of meer weet te stunten, wipt het Duitsland vroegtijdig uit het toernooi.

Doemscenario
Wanneer Noorwegen een punt of meer pakt tegen Roemenië, heeft Tsjechië aan een overwinning op Duitsland genoeg om door te gaan. Het zou voor Duitsland en Groener na de openingsstunt op titelhouder Noorwegen (33-32) het doemscenario betekenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here