“Mikkel Hansen, Robin komt eraan!”

1

Strijdend voor iedere meter wisten Evert Kooijman en Robin Schoenaker zondagavond de Letse Champions League-ster Kristopans te ontmantelen. Het optreden van het duo, dat in clubverband actief is in de BENE-League, is tekenend voor de samenstelling van de selectie van Oranje dat door plaatsing voor het EK in 2020 geschiedenis schreef. 

“Mikkel Hansen, Robin komt eraan!” De Oranjemannen waren na het laatste fluitsignaal en verlossende boodschap luidruchtig. Zichtbaar genoot de nationale ploeg van de prestatie. Als collectief slaagde Nederland op zondagavond in Almere.

Mikkel Hansen is een van de beste spelers van de wereld. Robin is Robin Schoenaker. Sinds de jaarwisseling op de radar bij de technische staf van Oranje. Maakte twee maanden geleden tegen Slovenië zijn debuut. Was de afgelopen interlandweek in Tallinn én Almere zeer nuttig.

BENE-League
Krachtpatser Schoenaker speelt voor Sporting NeLo uit België. Ook collega Evert Kooijman, die in het Topsportcentrum directe opponent Kristopans slechts twee goals gunde, is over de grens actief in de BENE-League. Met Achilles Bocholt pakte de oud-speler van LIONS de triple. De nieuwe lichting maakte in het thuisduel tegen Letland indruk.

In de maanden voor het EK zal een oude discussie opnieuw gaan oplaaien. Moet bondscoach Richardsson resultaat gericht denken en de jongelingen inruilen voor een routinier als Fabian van Olphen? De Bundesliga-dino speelde in 2017 voor het laatst voor Nederland. Toenmalig bondscoach Joop Fiege besloot na gesteggel met Technisch Directeur Paul van Gestel op te stappen. Het selecteren van routinier Van Olphen was een van de knopen.

Helder
De liederen van de, verjongde, nationale ploeg waren zondagavond helder van toon en inhoud. Als het aan hen ligt mogen Schoenaker en Kooijman het in januari 2020 tijdens het EK laten zien tegen Hansen en Karabatic. Wordt vervolgd.

Foto: FotoReza

1 REACTIE

  1. Lijkt me sterk dat Robin Schoenaker al sinds de eeuwwisseling bij de technische staf in beeld is.. Hij wa toen net een paar jaar oud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here